Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av Jerry Olsson - 22 april 2011 19:37

 


Idag har jag och min sambo sett på en modern version av den klassiska sagan om Rödluvan och den stora, stygga vargen.

Red Riding Hood.

I rollerna syns bland annat Amanda Seyfried och Gary Oldman.


Lite kortfattat om historien:

Valerie bor i en liten by som haft problem med en varulv som satt byn i skräck.

Efter många års tystnad har monstret kommit tillbaka och dödat en av byborna.

Byborna måste försvara sig och sätta stopp för varulven en gång för alla.


Red Riding Hood är en vacker film till utseendet. Dess foto är utomordentligt utsökt. Lägg till bra kostym, ljussättning och den vackra naturen.

Filmens handling påminner väldigt mycket om Twilight-filmerna, särskilt det romantiska. Det är en sorts triangeldrama precis som i filmerna med vampyrerna - i den här filmen med.


Red Riding Hood är för att vara skräckfilm inte så värst skrämmande, eller jo, lite grann. Mer än så säger jag inte.

Däremot är den väldigt spännande och väldigt lätt att förstå sig på.

Dessutom fick jag en sorts klassisk detektivkänsla filmen igenom. (ni förstår vad jag menar när ni ser filmen.)


Det märks att det är samma regissör bakom Twilight som gjort denna, för Catherine Hardwicke har behandlat sagan om Rödluvan väldigt väl, och förnyat den, men behållt dess själ. Precis som hon gjort med Twilight, behållt böckernas själ.


Men där finns också en liten svaghet.

Den påminner lite väl mycket om Twilight.

Jag hade hellre sett en ännu mörkare sida i stil med The Shining.

Det kärleksbaserade temat känns inte helt rättplacerat, men den är ändå vacker.

På vissa punkter är Red Riding Hood rätt förutsägbar, men den fick mig att titta igenom hela filmen med ett starkt intresse.


Slutord:

Positiva saker är dess visuella stil. Den är riktigt snyggt gjord. Jag gillade dessutom Amanda Seyfrieds roll som Valerie. Sen måste jag ju säga en sak till. Varulven här är mycket snyggare gjord än de fula varulvarna i Twilight-filmerna.

Negativa saker är att den luktar Twilight och att den kan vara lite förutsägbar.


Men det här är ingen dålig film. Tvärtom, den är spännande och vacker.

Jag rekommenderar den absolut. Fin popcornrulle.


Betyg:       

ANNONS
Av Jerry Olsson - 9 april 2011 18:49

 

Lindsey Lohan, här i nunnekläder.


Kort fattat om historien:

Den mexikanska invadraren Machete (spelad av Danny Trejo) får i uppdrag av en skum person att lönnmörda den invandrarhatande guvenören (Robert De Niro) - men då plötsligt blir Machete själv lurad.

Efter denna missöde, tänker han hämnas på de som bedragit honom.


Machete bygger på en fejkad trailer som var med i Robert Rodrigurez (som är den här fimens regissör) och Quentin Tarantinos Grindhouse.

Häromåret beslutade sig Robert att han skulle göra en riktig film på denna trailer - och den går absolut i samma stil som Grindhousefilmerna;

Planet Terror och Death Proof.


Det här är en typisk B-film i värsta 1970-talsstil, med ett billigt yttre.

Men skådespelarlistan är imponerande.

Förutom Robert De Niro, så har filmen fått med sig Don Johnson, Michelle Rodrigurez, Lindsey Lohan, Jessica Alba och Steven Seagal (!) som filmens storskurk.

 


Precis som i den fejkade trailern så är Machete väldigt överdriven och våldsam.

Men den är väldigt charmig. Det beror på Roberts regi, och naturligtvis Danny Trejos fantastiska roll som Machete.

Han är som en mexikansk Charles Bronson, med sitt ärrade stenansikte.


Fotot är härligt nostalgisk. Det är som att se en ostig kalkonfilm men med hjärtat på rätt ställe.

Nu är inte historien helt vattentät, men det ska en grindhouse-film inte vara heller.


Actionfilmerna är på väg åt rätt håll igen, först med den bombastiska The Expendables (recension här) och nu med den billigare produktionen av Machete.

Efter den här filmen så är det Hobo With A Shotgun som är nästa fejkade trailer från Grindhouse som ska dyka upp på bio - nu med Rutger Hauer i huvudrollen.

Jag väntar gärna tills Eli Roth gör en hel film av sin fejkade trailer för Thanksgiving....


Slutsats:

Machete är en billigt gjord actionfilm med stora stjärnor i rollerna. Är man en person som vill se action, och dessutom gillar B-film så kommer man att älska denna.

 

Danny Trejo - Machete.

 

Plus:

* Danny Trejos skräddarsydda roll som Machete.

* Mycket av den fejkade trailern är med, som prästen som skjuter med hagelgevär.

* Den imponerande skådespelarlistan.

* Det överdrivna våldet.

* Fotot.

 

Minus:

* Storyn är inte helt hundra.

* En del från fejkade trailern är inte med.

* Jessica Albas roll övertygar inte mig. Hon känns malplacerad.

 

Betyg:

        

ANNONS
Av Jerry Olsson - 13 mars 2011 08:06

  

Natalie Portman i sitt livs roll.


Igår var jag och Malin och såg Black Swan på bio. Här är min recension av filmen.


Kort fattat om handlingen:

Den unga balettdanserskan Nina (Natalie Portman) kämpar hårt för att få en roll i Svansjön som Svandrottningen. Den är en hård prövning fylld med blod, svett, tårar - och avundsjuka.


Det här är en mycket mörk och känslostark film. Black Swan börjar lite segt och med ryckig kamera, men ganska snabbt får man känna dess styrka.

Skådespeleriet är otroligt bra - särskilt Natalie Portman som förtjänat sin Oscar för Nina.

Den rollen måste ha varit svår att göra - för det krävs en stor talang att våga utrrycka känslor, att dansa den ansträngande dansen balett och visa smärta.


För smärta - det är en av de starkaste känslorna i hela filmen. Räkna med att du kommer att känna det. Både fysisk och psykisk.


Med sin lite sega start - växer filmen eftersom till den stora finalen.

Vill du se en film med starka känslor och ett episkt skådespeleri - då ska du se Black Swan. Dnt är en otroligt mörk, smärtsam, tragisk och stark film.


Betyg:         

Av Jerry Olsson - 27 november 2010 15:22

Jag såg en reklam för ett tag sen att det skulle finnas en sorts "grogg"-liknade dryck som kallas för Black Grouse Cola.

The Black Grouse är en väldans rökig och stark whiskey.

Då passade jag på att pröva den här blandningen.

 

6 % - den är inte så särskilt stark som vanlig whiskey.


Burken är väldigt fin, men inte så stor. Den är lika stor som en Red Bull-burk.

Men hur smakar den?

Den här bilden nedan kan beskriva den en del:

 

Inget vidare med andra ord.


Nej, det är ingen hit direkt. Jag kan beskriva smaken:

Det är som att dricka Coca Cola med cigarrsmak.

Den karaktäriska rökiga smaken som finns i The Black Grouse är för intensiv. Ingen colasmak alls.

Nej jag håller mig till antingen vanlig cola eller ren whiskey.


(personligen så är det bästa som går att blanda med whiskey är Ginger Ale.)


Betyg:     

Av Jerry Olsson - 5 oktober 2010 19:24

Spotify är ett roligt program.

Främst för att man kan upptäcka oväntade saker.


Som Jerry Lee Lewis nya skiva "Mean Old Man".

Jag trodde att förra skivan "Last Man Standing" skulle bli hans allra sista, men han fick säkert blodad tand.

Precis som förra skivan, sjunger The Killer duetter med några av världens mest kända artister.

Den här skivan känns inte lika vass som den förra, men den är rätt intressant.


Bästa spåret är "Rockin' My Life Away", där han sjunger tillsammans med Kid Rock och gitarren väl spelad av Slash.

Lyssna även på "You Are My Sunshine", där han sjunger tillsammans med Sheryl Crow.

Andra som medverkar är till exempel Mick Jagger, John Fogerty, Eric Clapton och Merle Haggard.


Betyg:        och en halv.

 

The Killer omringad av unga kvinnor.

Av Jerry Olsson - 29 september 2010 20:35

Här är en recension på Family Guys skarpa parodi på Rymdimperiet Slår Tillbaka:


Something, Something, Something Dark Side


Storyn av filmen är identisk med originalfilmen Family Guy-folket parodiserar.

Likt förra delen, Blue Harvest, går strömmen i familjen Griffins hus. Då berättar Peter sin version av Episod V.

Den här filmen driver riktigt hårt mot allt med Star Wars - ännu mer än den förra filmen.

Första gången jag såg filmen skrattade jag så mycket att jag trodde mina lungor skulle explodera.

Komiken är tajmad, vulgär och helt enkelt oemotståndlig. Ett perfekt exempel är när Han Solo (Peter Griffin) ska sänkas ned i karbonit på Molnstaden. Två riktigt giftiga scener visas där.

Star Wars och Family Guy fungerar mycket bra tillsammans - det är både en hyllning och en pungspark i skrevet av rymdsagan.

Den stora, gula kycklingen som Peter jämnt hamnar i slagsmål med, passar utmärkt som Boba Fett.

Ska man se den här filmen ska man tänka på två saker.

Man måste förstå Star Wars mytologi för att fatta storyn.

Man måste gilla Family Guys komik för att gilla parodin.

Gillar man den ena saken, går det bra.

Men gillar man båda - så är ingen sak.

Se filmen för tusan. Men bara om du gillar Family Guy och / eller Star Wars.

Betyg:           

Av Jerry Olsson - 12 september 2010 21:35

Jag passade på att bjuda brorsan, som fyller år idag, på bio häromdagen.

Trots det var Torsbymârten i byn, så kunde jag inte riktigt motstå en härlig, hårdkokt actionrulle med Sylvester Stallone. (fast vi var bara fem stycken som såg den i fredags, nytt bottenrekord?)

Här är min recension av:


The Expendables


Sylvester Stallones omtalade actionrulle, där han samlat ihop några av de hetaste actionikonerna i en och samma film.


Kort fattat om handlingen - som inte har så värst mycket handling precis som i andra klassiska 1980-talsactionfilmer:

Ett gäng legosoldater får ett uppdrag att störta en korrumperad general i en ö.

(som jag antar finns i Sydamerika, för det är latinamerikanskt)


Filmen är fylld av testeteron, kulor, krutrök och explosioner. Plus lite musik av Creedence Clearwater Revival. The Expendables är väldigt amerikansk, men med glimten i ögat. Den har charm och är väldigt lätt att förstå sig på.

Fast den skyndar sig mycket i handlingen, är den aldrig tråkig.

Den bjuder på massor av höjdpunkter, bland annat mötet mellan de tre stora inom action:

Sylvester Stallone, Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger.

Vilken härlig scen, fylld med satir och jävelskap.

En annan figur som lyser upp filmer extra är Mickey Rourkes karaktär. Han är en slags mentor, här visar mannen åter igen vilken bra skådis han är.


Men filmen är inte felfri förstås. Jag tycker det läggs lite för mycket fokus på Jason Stathams roll - även om han gör den väldigt bra. Och att andra, som Jet Li eller min personliga favorit Dolph Lundgrens karaktär Gunnar läggs det för lite fokus på.

Gunnar - eller som i filmen uttalas "Gunner". Vilken typ.


Räkna med en uppföljare, för det här är en bra film Stallone har gjort. Mycket genialt, samtidigt som det är enkelt.

Filmen rekommenderas givetvis inte för de som är för en komplex story, kärleksfylld drama i stil med Twilight, eller för barn.

Men vill man ha en underhållande actionfest, då ska man se The Expendables.

Bra jobbat, Sylvester Stallone.


Betyg:         

Av Jerry Olsson - 1 augusti 2010 18:15

Jag ber om ursäkt.

Jag har haft en hel del att göra den senaste tiden. Som plåster på såren så ska jag recensera fyra filmer, istället för två.

Vinnaren av den två veckors långa filmomröstning blev Twilight, med förkrossande 42.9 % av rösterna. Inte förvånande, men imponerande.


Här är de fya filmer som ska recenseras:


Terror På Elm Street 3


Den tredje delen av den kända skräckfilmsserien om drömdemonen Freddy Krueger.

Freddy har kommit tillbaka till Elm Street, och nu har han invanderat i drömmarna hos ungdomar som hamnat på Springwoods psykhem.

Den här filmen är den bästa uppföljaren i serien. Terror På Elm Street 2 var bra, men det fattades något. I trean så tar drömmarna ett stort steg framåt, det är snyggt, spännande och riktigt coolt.

Mystiken från del ett och två är kvar, men här får man se en roligare variant av Freddy.

Den svarta humorn fungerar bra i den här filmen, och det är faktiskt ett undantag. (resten av uppföljarna i serien saknade tyngden pga humorn som blev tramsig)

Heather Lagenkamp återvänder som Nancy, Freddys nemesis. Man får se Patricia Arquette (ni vet, hon i Medium) i en tidig roll. Hon är bra som Kristen.

Håll även utkik efter Laurence Fishbourne och Zsa Zsa Gabor i mindre roller.

Terror På Elm Street 3 är den mest fantasirika och nyskapande delen i serien. Några av seriens mest minnesvärda drömscener finns här. Efter den underliga tvåan, så tar trean tillbaka den rätta kursen.

Synd att den aldrig togs tillbaka senare.

Betyg:         


Kung Fu Panda


En rolig och rapp kung-fukomedi med hjärta. Och hjärna.

En klumpig panda, Po, utses som Drakkrigaren av misstag (?), vilket bildar stora problem för mästare Shifu och hans fem kung-fukrigare.

Po måste lära sig av kung-fun hårda skola, men det blir inte så lätt eftersom han inte är så omtyckt av sin mästare och sina idoler. (kung-fukrigarna)

Kung Fu Panda är riktigt rolig. Den bjuder på mästerlig situationskomik, många av scenerna har fått mig att skratta så att jag grät. (särskilt en scen..)

För att vara en data-animerad barnfilm så är den rätt våldsam, det är dock ett av filmens två svagaste punkter. Den andra är att filmen är lite kort.

Jack Blacks röst passar Po perfekt. Men tyngden görs av Dustin Hoffman, som har mästare Shifus röst.

Kung Fu Panda har fångat den där särskilda känslan som doftar klassisk kung-fu och den vackra kinesiska stilen. Se den!

Betyg:         


Nu Blåser Vi Snuten

Klassisk biljaktsfilm med Burt Reynolds.

Bandit (Reynolds) har fått uppdraget att smuggla en lastbil full med öl tvärs över hela USA - men blir jagad av en fruktansvärt envis och arg sheriff: Buford T. Justice.

Räkna med massor av biljakter, krockar och klantiga poliser.

Jerry Reed spelar lastbilschaffisen som hjälper Bandit med ölsmugglandet.

Han gör även titellåten "East Bound And Down".

Sally Field spelar flickan som smiter från sitt eget bröllop. Vilket jag kan förstå, eftersom den dumma brudgummen är son till - sheriff Buford T. Justice.

Rollen som den envisa sheriffen görs av magnifike Jackie Gleason.

Denna film doftar härlig 1970-talskänsla, den är varm och mycket fartfylld.

Och så är ju Burt Reynolds med. Vad kan gå fel?

Betyg:           


nu är det dags för den stora segraren:


Twilight


Den första delen av den succéartade kärleksfilm-serien mellan en tonårstjej och en vampyr.

De flesta vet vad filmen handlar om, men kortfattat:

Bella träffar en mystisk ung man, som heter Edward - som visar sig vara en vampyr. Det uppstår en romans mellan dom, en mycket stark romans.

Twilight är en bra film. Den är mycket bättre än vad trodde.

Jag är inte så mycket för kärleksfilmer, men den här är riktigt intressant.

Personkemin mellan Bella och Edward är mycket stark. Klart bättre än kemin mellan Rose och Jack i Titanic.

Kristen Stewart är mycket bra som Bella.

Det är inte så svårt att förstå att Robert Pattinson fick rollen som Edward, för den passar honom bra.

Filmens starkaste sida är den där mystiken som finns i vampyrfilmer.

Det enda som jag stör mig på att filmen kallas för skräckfilm. Vampyrfilm visserligen, men skräckfilm? Nej. Det är ett romantiskt drama med inslag av vampyrer. Och det är en bra sådan. Det vackra fotot av småstaden Forks bidrar till stämningen.

Jag följer gärna fortsättningen av serien. Jag har redan recenserat New Moon (titta i tidigare blogg), men den första filmen är klart bättre.

En klassisk, romantisk filmserie är född.

Betyg:         


Nu tar jag en paus med filmrecensioner. Men det kommer tillbaka, jag lovar.

Men jag lägger det på is eftersom jag har en del att göra framöver.

Tack för era röster, och på återseende.

Översättning/translate

Fråga mig

2 besvarade frågor

Vem fan är jag?

Mina alster.

Släng in din röst här

Vilken av mina 15 teckningar i mitt projekt är din favorit?
 Is-kvinnan. (fri hand)
 Carrie.
 Tortured Mind.
 1800-talskvinna i grön klänning.
 "Miss Firefly".
 Avgrundsvrål.
 Amaterasu.
 Ritualist från Guild Wars.
 Timmerstuga med rådjur.
 Mekanisk T-Rex och eldsprutande flodhäst.
 DK och DK Jr i retrostil + Mario.
 Vivi.
 Gregg.
 Tingle.
 Emma och Mathilda.
 (Bonus) Rosalina.

Senaste inläggen

Hur många som luktat i min blogg

Kategorier

Bra bloggare

Ställen jag gärna sätter min fot i.

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011
>>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ silversoul med Blogkeen
Följ silversoul med Bloglovin'

RSS - vad fan än det är.

Sök i bloggen

Boken man skriver skit i


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se