Senaste inläggen

Av Jerry Olsson - 14 februari 2011 20:15

Idag är det alla hjärtans dag.

Jag hade absolut ingen aning vad jag skulle ge Malin idag, men under dagen kom jag på det till slut.


Jag tänkte pröva att teckna något.

  


Jag har hängt upp originalteckningen på kylskåpet hemma, få se om hon upptäcker denna när hon kommit hem från träningen.


Jag vill passa på att önska alla en trevlig alla hjärtans dag.

Min systerdotter Elin fyller 14 idag, grattis! Snart blir det väl moped?


Jag älskar dig Malin. Du och Carrie betyder allt för mig.

Tack så hjärtligt mycket för de vackra gåvorna ni gett mig idag - ni behövde inte.

ANNONS
Av Jerry Olsson - 14 februari 2011 12:51

Del åtta av min temabaserade tv-spelmusikslista kommer att bli lite mer personlig. Nu har det blivit dags för personliga favoriter. Det blir en del från rollspelens underbara värld, någon Nintendo-klassiker och extra godis.


Här är tio Personliga favoriter:


Yearnings Of The Wind - Chrono Trigger (SNES, Playstation, Nintendo DS)

När jag spelade Chrono Trigger för första gången och hamnade bak i tiden hände det något som fick mina hårstrån på armarna att stå.

Det var denna otroligt vackra melodi. Final Fantasy VI har ett vackert soundtrack, men - det här slår allt. Min personliga favorit.


Terra - Final Fantasy VI (SNES, Playstation, Game Boy Advance)

Inledningen till spelet finns med på listan redan, men karttemat för världen innan det gick under har en fin kombination av panflöjt och kraftiga trumslag.

Ett tema värdig en underbar kvinnlig karaktär.


Spring - Rune Factory Frontier (Wii)

Som en klar blixt kom spelet från ingenstans. I bagaget finns ett av de finaste spelstycken jag hört. Jag längtar mer och mer till våren när jag hör det här. Rinnande bäckar, blommor som blommar upp och den härliga vårsolen som värmer ens kind.


Corneria - Starwing (SNES)

Det härliga trycket och grymma stuk är bland det bästa Nintendo någonsin gjort. Det är som hårdrocken och synten mötte Star Wars.


Snakey Chantey (Rattle Battle) - Donkey Kong Country 2: Diddy Kong's Quest (SNES)

Så uppiggande, den får mig att vissla. Donkey Kong Country 2 har ett grymt soundtrack, och det här är min personliga favorit i spelet. Swing it!


Phendrana Drifts - Metroid Prime (Gamecube)

Samus Aran utforskar ett isigt och snöigt rike på Tallon IV. Den isiga och kristallklara ton som spelas är inte bara stämingsfull. Den är en fullträff.


Lost Woods - Legend Of Zelda: Ocraina Of Time (Nintendo 64)

Också en fin sång man kan lätt vissla till. Sarias sång är otroligt fin.


Secret Of The Forest - Chrono Trigger

Mer skogsmusik, denna gång från Chrono Trigger. Den är mystisk, mysig och ljuv på en och samma gång.


Lower Norfair - Super Metroid (SNES)

När man gräver djupare i Norfair, där den farliga Ridley gömmer sig, berättar den här musiken att det kommer att bli en riktig pärs för fröken Samus Aran. Hett som fan är det där. Den här tonen används i Metroid Prime också, i Magmoor Caverns. Det är en smaksak, men jag gillar originalet mer.


Underground - New Super Mario Bros Wii (Wii)

Det här klassiska underjordstemat från Marios värld känner alla till. Den är riktigt bra i den här versionen. Det är som det klassiska har fått nytt liv i 2000-talet. Riktigt grymt.


Det var faktiskt svårt att lägga upp tio favoriter, för det är många jag lämnat bort i skrivandes stund. Men det här känns ändå rätt bra.


Nästa gång är det dags för toner från spel jag aldrig testat, men som har bra musik. Jag har fått lite tips från vänner och bekanta på nätet, och några till är på väg. Ska skriva ett tacktal till dom så fort jag är klar med det inlägget.

Och senare - härliga bosstrider.


Så här långt:

1. Racing och annan sport.

2. Super Mario.

3. Den sista fantasin.

4. Zeldas legend.

5. Knasiga och underliga spellåtar.

6. Capcom + Mega Man.

7. Kvalité med Konami.

8. Personliga favoriter.

9. Musik från spel jag aldrig testat. (kommer snart)

10. Häftiga bosstrider. (kommer snart)

ANNONS
Av Jerry Olsson - 14 februari 2011 09:10

Jag tänkte visa hur armen ser ut, efter olyckan med gastuberna.

 

Så här såg den ut igår:

  

Smällen tog hårdast just ovanför hjärtat på "Carrie"-tatueringen. De börjar att bildas blått under tatueringen.

  

  


...och så här ser den ut idag.

  

  

Den är mer gul och blå idag.

Och ja, det gör fortfarande ont. Konstigt nog så gör det ondare på andra sidan underarmen - men där är det inget blåmärke.


Av Jerry Olsson - 14 februari 2011 08:14

Den tredje delen av 10dagarsutmaningen kom lite senare än beräknat, men här är den:

Mina 8 intressen.


* Jag har tecknat sedan jag var liten. Jag har alltid tyckt att det är roligt. Jag är influerad av serietidningar, bilder fån tv-spelets värld, filmer och på senare år porträtt. Under den mest intensiva tiden i mitt tecknande var det bara blyertspennor som gällde, inga färger. Nu använder jag gärna färger, och testar lite nya gränser. Jag lär mig något nytt hela tiden, och gärna av andra personer som tecknar mycket bättre än mig.

 

* Filmer har alltid fångat min blick. Jag har en stor kärlek för denna värld. Jag gillar det mesta, från komedier, action och min favvogenre skräckfilm.

Jag gjorde ju en 30-topplista ganska nyligen, med Terror På Elm Street som min favoritfilm. Äldre filmer som nya, välkomnar jag.

 

* Tv-spel naturligtvis. Jag har spelat i över 20 år, och mitt intresse brinner ännu starkt för det. Jag älskar det mesta, plattform, underbara RPG, äventyr, pussel, racing. Jag är en nostalgisk person, älskar mycket äldre spel. min favoritkonsol är Super Nintendo. Det bästa spelet? Chrono Trigger. (kommer kanske en blogg om spelet senare) Tv-spelens värld har influerat mitt tecknade en hel del.

 

* Musik är en vän som alltid ställer upp i alla väder. När jag var yngre så var det bara 50-talsrock och rockabilly som gällde. I tonåren breddade jag lite på med Beatles, Rolling Stones och Creedence Clearwater Revival. När jag gick gymnasiet breddades det mera med modern musik. Jag började att utforska och upptäcka skatter. 80-talsmusik är något jag diggar skarpt. Idag lyssnar jag nästan på allt utom dansband, rapmusik och vissa artister som Ulf Lundell. Inte min smak direkt.

 

* Det är något med Afrikas djur som jag alltid varit intresserad av. Afrikanska elefanter, lejon, giraffer, leoparder - vilka underbara djur. Kan det bero på Ett med Naturen med Arne Weise? Nej, men det är underbart med Afrikas djur. Skulle vara underbart att få se djuren på riktigt.

 

* Planeter. Tyckte om att bläddra i gamla böcker med fina bilder på Mars, Jupiter och min personliga favorit Saturnus. De där ringarna är så grymma. Jag kallar Pluto för planet i ren protest - det är ändå en planet. Dvärgplanet.....

Nej, planeter, stjärnor och månar är kul att se på.

 

* Jag har alltid gillat den fina atmosfär som Japan utstrålar. Kläderna, konsten, tekniken, byggnaderna. Fascinerande. Vore kul att få åka dit en dag.

USA har också fångat mitt intresse. Historien, landskapet, bluegrassmusiken, den glamorösa New York. Att få göra en resa USA runt vore underbart.

Två olika kulturer, men samma passion och intresse har de gett mig. Jag räknar dessa som ett intresse eftersom jag kallar detta utländsk kultur.

 

* Min familj. Att leka och lära med min dotter är både inspirerande och fantastiskt.

 

 

Det var visst åtta intressen. Det gick fort. Jag har mycket mer intressen, men de här är mina främsta.

Av Jerry Olsson - 12 februari 2011 07:39

Jag ska pröva att fortsätta den så kallade 10-dagarsutmaningen.


9 saker jag skulle vilja göra i mitt liv:


* Jag skulle vilja lära mig teckenspråk. Det vore en jättefin egenskap.

 

* Jag skulle vilja upptäcka USA. Se Grand Canyons fantastiska landskap, den legendariska Sun Studios där Elvis Presley, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelade in sina klassiska sånger. New York, den stora amerikanska landskapet, Hollywood, Route 66. Möjligheterna är många.

 

*  Teckna och måla oftare, kanske till och med ha en egen konstutsällning? Ja, varför inte? Kanske till och med måla folks porträtt på förfrågan?

 

* Lära mig att fotografera med en riktig proffskamera. Världen har så mycket som kan fångas på bild.

 

* Lära min dotter Carrie att teckna. Hon gillar ju redan att måla med kritor.

 

* Att använda airbrush. Det ser så läckert ut när proffs spraymålar bilar.

 

* Försöka att få tag på gamla konsoler som jag haft tidigare och leta efter gamla goda klassiker som jag älskade och fortforande gör. (Det där påminner lite grann om farsan, som samlar gamla LP-skivor än i dag.)

 

* Lära mig att spela piano. Det är ett vackert instrument.

 

* Gå mer på konserter. På senare år har jag sett Backyard Babies i Malung för ett par år sen. Det var fan underbart. Dregen var riktigt cool och trevlig. I Löfbergs Lila Arena har jag fått äran att se John Fogerty och Dolly Parton uppträda. Så ja, mer konserter.

 

Jag tror det var nio stycken? Jo det var det.

Det finns givetvis mer jag skulle vilja göra, men det här är det jag kommer på just nu.

Av Jerry Olsson - 11 februari 2011 19:15

Igår skrev jag om Capcom, och det här sjunde temat är från en annan fantastisk spelskapare.

Konami.

Företaget som gett oss Castlevania, Metal Gear, Gradius och andra kultklassiker.


Här är tio intressanta klassiker:


Main Theme - Metal Gear Solid (Playstation)

Ett starkt intro till ett starkt spel. Det här är det närmaste filmens spännande värld ett spel kommer att komma. Kraftfullt, stämningsfullt och fyllt med dynamit.


Stage 1 (Vampire Killer) - Castlevania (NES)

Första banan i den här stora spelserien med dess klassiska ton är minst lika stilskapande drygt 20 år senare.


Stage 1 - Super Probotector (SNES)

Konami vet hur man gör ett blytungt spel. Första banan till det grymma Super Probotector har ett krutdoftande ljud i sig.


Colony (Stage 2) - Axelay (SNES)

Jag älskar det här trycket från denna banas soundtrack.


Crystal Teardrops - Castlevania: Symphony Of The Night (Playstation)

Man kan nästan känna den iskalla luften från Underground Caverns kyliga ljud. Symphony Of The Night bjuder på massor av fantastisk musik, det här är ett av de bästa styckerna.


Underground Music - The Goonies II (NES)

Jag spelade det här äventyrspelet ofta när jag var liten. Det var spännande att få leta efter saker överallt. Lite Legend Of Zelda över det. Underjordsbanorna hade den bästa musiken.


Night - Castlevania II: Simon's Quest (NES)

What A Horrible Night To Have A Curse! Klassiskt....


Bloody Tears - Super Castlevania IV (SNES)

Den här var med i Simon's Quest också, men här är den faktiskt bättre gjord.


Main Theme - Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty (Playstation 2, XBOX)

Spelet är sämre än originalet, men dess musik är fortfarande underbar. Så starkt så jag skulle tro att det här var från en musikal.


Wicked Child (Stage 3) - Castlevania

Tredje banan - de där förbannade puckelryggarna och medusaskallarna gör mig så sur. Men det är inget fel på banans musik. Den är härlig och bäst i spelet.


Nu är det inte långt kvar. Snart ska jag presentera de musiktitlar från spel jag inte testat och bosstrider. Men innan dess är det ytterligare ett tema....


Så här långt:

1. Racing och annan sport.

2. Super Mario.

3. Den sista fantasin.

4. Zeldas legend.

5. Knasiga och underliga spellåtar.

6. Capcom + Mega Man.

7. Kvalité med Konami.

8. ???

9. Musik från spel jag aldrig testat. (kommer snart)

10. Häftiga bosstrider. (kommer snart)

Av Jerry Olsson - 11 februari 2011 16:15

Dags för den första delen av 10-dagarsutmaningen:

10 saker om mig själv.


* Jag är den enda Väduren i familjen. Resten är Jungfru, Lejon, VattumanSkorpion eller Tvilling.

 

* Jag är den yngste sonen i syskonskaran, men jag är näst yngst bland fem barn.

 

* Jag har ägt nästan alla Nintendos konsoler förutom Virtual Boy. Har även ägt ett Playstation, ett Master System, en Commodore 64 och en XBOX. Jag äger tyvärr inte någon av de flesta konsoler idag förutom då ett Nintendo DS och ett Wii. Det finns så många spel jag saknar som jag haft idag. Final Fantasy VI och Final Fantasy IX till exempel. (Så ung och korkad jag var då....)

 

* Jag föredrar värme än kyla. Därför är jag mer för våren och sommaren än vintern - även om den har sin charm.

 

* Jag har vissa perioder att jag tecknar intensivt. Har en just nu, annars var det typ tio år sen jag hade en intensiv period.

 

* Jag har tre favoritsiffror: 2, 5 och 7.

 

* Jag kan klappa med en hand. (i skrivandes stund kan jag inte göra det nu eftersom jag har så ont i armen.)

 

* När jag besöker en resturang eller typ en pizzeria så prövar jag alltid något nytt. Väldigt sällan väljer jag samma rätt, inte på grund av att det är äckligt. Utan för att det är roligt att pröva nya rätter.

 

* Jag dricker helst inte öl. Jag är mer för cider eller starkare drycker, som whiskey.

 

* Jag är en sån som koncentrerar sig på en sak i taget. Typiskt manligt på både gott och ont....

Av Jerry Olsson - 11 februari 2011 12:22

Det blev en tur till akuten idag.


Händelse:

Jag skulle hjälpa en kund med sex stora 50-liters gasutber som han hade i retur, och han skulle ha sex nya.

Vintern är inte den bästa säsongen att lassa gastuber på eftersom de slirar och står still i snön.

Jag lastade ur de sex returerna. Kunden hade nog ont i ryggen.

Bängligt, men det gick bra.

Sen skulle han ha de sex nya.

Tre stycken stod i ett fack, och fan vad svårt det är att få i dom i korgen. Tungt, bängligt och så den jävla snön.

De andra tre stod i nästa bås, så jag drog spännband på de tre som stod i korgen eftersom han skulle ställa krogen i nästa bås.


Då började problemet. Den fjärde tuben gick inte att få upp, den slirade ned för rampen hela tiden. Fast det inte var snö under.

Kunden skulle flytta försiktigt korgen lite fram - och då hände det.

De tre tuberna föll rakt mot mig så att den fjärde träffade mig rakt på underarmen. De tre andra hamnade på golvet.


Kunden sprang ut ur trucken och frågade hur det gick. Det gjorde jävligt ont - att få en 100 kilos gastub på armen är inget jag vill uppleva igen.

Vi gick in i affären för att få hjälp och då blev jag yr. Smärtan var ihärdig.

Ambulanen fick hämta mig så de kunde röntga armen.

Som tur är - är inte armen bruten.

Men den är svullen och värker som fan.


Malin hämtade mig akuten och nu sitter jag här hemma och vilar upp mig. Jag kan inte använda den onda armen på arbetet. Även om jag kan röra handen så gör det ont. Naturligtvis så är det den högra armen - jag är ju högerhänt.


Nu ska jag försöka att vila mig och ta det lugnt. Få se om jag återvänter till arbetet på måndag vilket jag hoppas på. Men jag gör inte det idag.


Översättning/translate

Fråga mig

2 besvarade frågor

Vem fan är jag?

Mina alster.

Släng in din röst här

Vilken av mina 15 teckningar i mitt projekt är din favorit?
 Is-kvinnan. (fri hand)
 Carrie.
 Tortured Mind.
 1800-talskvinna i grön klänning.
 "Miss Firefly".
 Avgrundsvrål.
 Amaterasu.
 Ritualist från Guild Wars.
 Timmerstuga med rådjur.
 Mekanisk T-Rex och eldsprutande flodhäst.
 DK och DK Jr i retrostil + Mario.
 Vivi.
 Gregg.
 Tingle.
 Emma och Mathilda.
 (Bonus) Rosalina.

Senaste inläggen

Hur många som luktat i min blogg

Kategorier

Bra bloggare

Ställen jag gärna sätter min fot i.

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011
>>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ silversoul med Blogkeen
Följ silversoul med Bloglovin'

RSS - vad fan än det är.

Sök i bloggen

Tidigare år

Boken man skriver skit i


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se